Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Συμπολιτες , συμπολιτισσες
είναι σε όλους μας γνωστό ότι η κατάσταση «δεν πάει άλλο».
Η οικονομική ύφεση, η ανεργία, η αβεβαιότητα, η φτώχεια και η ανέχεια, τα χαράτσια, η εγκληματικότητα, οι αυτοκτονίες, η κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι πλέον βιώματα όλων μας.
Από την άλλη το μέγεθος της διαπλοκής και της διαφθοράς και ο τρόπος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος που παρά τις «κορώνες» του για το τέλος της ατιμωρησίας, κάνει ό,τι μπορεί για να τα «κουκουλώσει» και αποποιείται τις ποινικές του ευθύνες εξοργίζουν τον απλό πολίτη.
Οι «κομματάνθρωποι» που διαχειρίζονται το κράτος εγκληματούν απέναντι στην κοινωνία και ως οσφυοκάμπτες που είναι, δουλικά προσκυνούν δήθεν για το καλό της χώρας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ» ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ !
Από την άλλη οι τοπικοί άρχοντες που θα ‘πρεπε να είναι μπροστάρηδες στην αντιμετώπιση των επιπλέον προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία «κοιμούνται, σκόπιμα, τον ύπνο του δικαίου». Δεν θέλουν να «χαλάσουν» τις «καλές σχέσεις», τις σχέσεις υποτέλειας δηλαδή , με τους τοπικούς βουλευτές και κάνουν τη φθηνή μικροπολιτική τους μόνο και μόνο για τα «ψηφαλάκια».
Και τέλος όλοι εμείς. Οι απλοί πολίτες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι , οι μαθητές. Που τόσα χρόνια έχουμε μάθει πως κάποιοι άλλοι πρέπει να αποφασίζουν για μας. Πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσκυνούμε και εμείς και να περιμένουμε καρτερικά σαν τα πεινασμένα αδέσποτα το ξεροκόμματο που θα μας πετάξουν.
Αναρωτιέται κανείς «υπάρχει ακόμη κάτι ζωντανό σ’ αυτόν τον τόπο;»
Στο χέρι μας είναι να απαντήσουμε: ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ και ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Μέχρι πότε θα δεχόμαστε μοιρολατρικά τα γεγονότα; Μέχρι πότε θα είμαστε κλεισμένοι στους εαυτούληδές μας; Μέχρι πότε θα κρατάμε τα προβλήματα μόνο για εμάς;
Γι’ αυτό λοιπόν ξεκινάμε. Δημιουργούμε την ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι είναι στο ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Όλοι μαζί.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας , εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργους, αγρότες, εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους, μαθητές να ‘ρθουν μαζί μας, αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες και όχι τις πολιτικές τους ιδέες, ως ΙΣΟΙ μεταξύ ΙΣΩΝ, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ, οποιουδήποτε χρώματος, φυλής ή θρησκευτικού «πιστεύω» , για να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να σταματήσουμε τα φρικτά αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονίων που μας επιβλήθηκαν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της παγκοσμιοποίησης.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:
  • Κανένα σπίτι με οικονομικά προβλήματα, χωρίς νερό και ρεύμα.
  • Κανένας εργαζόμενος ή επαγγελματοβιοτέχνης με οικονομικά προβλήματα να είναι ανασφάλιστος.
  • Άμεσες παρεμβάσεις για τις ελλείψεις και την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και σταμάτημα των πληρωμών για το μέγιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
  • Λειτουργία και ενίσχυση θεσμών όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό δικηγορικό γραφείο και τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη.
Συμπολιτες , συμπολιτισσες
καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Με όπλο μας τη φαντασία και την αλληλεγγύη και με δράσεις και μορφές αγώνα που δεν θα στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και κυρίως θα αφυπνίζουν συνειδήσεις μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Η Κίνηση μας θα λειτουργεί με ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με Συντονιστική Επιτροπή που θα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ανοικτές Συνελεύσεις στις οποίες θα γίνεται συζήτηση και θα προτείνονται λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Τίποτα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. Η αλήθεια και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα πετύχουμε.


ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου